نــــه به راسیسم
چند شب پیش مسابقه فوتبال جالبی بین دو تیم اسپارتا پراگ و اوستروای جمهوری چک برگزار شد. قبل از شروع مسابقه کاپیتانهای دو تیم پشت میکروفن رفته آرزوهای خویش را بیان کردند. کاپیتان تیم اوستروا خواهان نابودی ایده راسیسم شد. چند نفر نوجوانان نیز با برپا کردن پلاکارد بزرگی که روی آن "نه به راسیسم" نوشته بود از این خواسته دفاع کردند.
راسیسم چه نوع ایده ایست و آیا آن بر ملت ما نیز تأثیر می گذارد؟
فرضیه ای که بر اساس آن صفت های برجسته و توانائی های انسان ها بوسیلۀ نژاد آنها تعیین می شوند. ایمان به برتری یک نژاد بر نژاد یا نژادهای دیگر، یعنی نژادپرستی، نژادگرائی. (لغتنامه دهخدا)0
ریشههای نژادپرستی در عصر جدید به نظریات کنت دوگوبینو نویسنده فرانسوی میرسد که آن را در ۱۸۵۳ منتشر نمود. در قرن بیستم بزرگترین حامی نژادگرایی هاستن استوارت چیمبرلین نویسنده آلمانی انگلیسی تبار بود. معروف ترین دولتهای نژادپرست سده بیستم حکومت نازی رایش سوم در آلمان، حکومت فاشیست ایتالیا و آپارتاید آفریقای جنوبی به شمار میروند. (ویکی پدیا)
بعداز جنگ جهانی اول بمنظور بازگرداندن عظمت آلمان، ایده و شعار "نژاد پاک و برتر بودن آریا" به میان آورده شده شدیدا تبلیغ شد. تعدادی از دانشجویان ایرانی نظیر کاظم زاده ایرانشهر و حسن تقی زاده... که به خرج دولت تورک قاجار به اروپا فرستاده شده بودند این ایده به رضاشاه تزریق گردید. عوامل رژیم فاشیستی هیتلر در ایران بمنظور نفوذ در ارگانهای بالای حکومتی بشدت برابری نژادی ایرانی-آلمانی را تبلیغ میکردند. عوامل حزب سومکا (حزبی با مرام فاشیستی) اینگونه تبلیغ میکردند که هیتلر در اصل حیدر است و گرمانی هم در واقع کرمانی. یعنی حیدر کرمانی.
خاک پرستی: یکی از بنیانهای ایده راسیسم خاک پرستی و پرستش خداگونه وطن است. راسیست های وطنی برای به کرسی نشاندن عقیده خود شعری را به فردوسی منتسب کرده و "چو ایران نباشد تن من مباد" را ورد زبانها ساختند. یعنی برطبق این ایده اگر قرار باشد که ایران ویران شود، بهتر استکه هیچکس زنده نماند.
داستان قبر کوروش: در نزدیکی شیراز آرامگاهی استکه که به کوروش نسبت داده میشود، این مقبره شباهت زیادی به قبر سران نظامی یونانی دارد و معماری آن به سبک یونانی است، چرا که قبل از آن در هیچ جای فلات باستانی ایران چنین قبرهایی وجود نداشت. از آن گذشته چرا شاهزاده تومار خانم رهبر تورکهای "سکا" جسد مرد خونخواری چون کوروش متجاوز به سرزمینش را پس از کشته شدنش با احترام به پرسپولیس بفرستد تا با شکوه دفن گردد!
خدا-شاه- میهن نیز یکی از تقلید های ساده و کاریکاتورماب برگرفته از فاشیستهای آلمانی است که "فورر- پیشوا" را در صدر شعارهای سیاسی خویش قرار دادند. شعاری که امروزه بصورت "مرگ بر ضد ولایت فقیه" در ایران دمار از روزگار غیرخودیها در می آورد.
سیاست بریتانیا و راسیسم ایرانی: دولت استعماری انگلستان به منظور چپاول ثروتهای ملی ایرانیان ایجاد دولت مرکزی قدرتمندی را طرح ریزی کرده به کمک عوامل خود نظیر ژنرال آیرونساید علیه دولت تورک- قاجار احمد شاه کودتایی براه انداخت و بعداز آن بکمک جاسوسان خویش نظیر اردشیر و پسرش شاپور جی ایده برتری نژادی آریایی را در سطح وسیعی گسترش داد. دولت انگلستان از ترس گسترش انقلاب مشروطه روسیه توسط انقلابیون قفقازی (آذربایجان)، رضاخان قلدر را به تخت سلطنت می نشاند.
تأثیر راسیسم ایرانی علیه ملل غیرفارس: اگر تا دیروز با چماق نژاد برتر آریایی و "شیرین بودن" زبان فارسی بر فرق ملل غیرفارس ایران کوبیده میشد، اگر تا دیروز با شعار خدا-شاه- میهن و ظل الله دمار از روزگار غیرخودیها در می آوردند، امروزه با تبلیغ ولایت فقیه و امت واحده چنان بر فرق ملل غیرفارس کوبیده میشود که آنها نای برپاخاستن را ندارند.
تبلیغ ایده های راسیستی و اعمال آن در کشورهای دمکراتیک و پیشرفته دنیا ممنوع است. در این باره به یک مثال اکتفا می کنیم:
"تبعيض نژادی مطابق با قانون فنلاند جرم محسوب می شود. مطابق با قانون برابری مثلاً در هنگام استخدام و يا تحصيل ممنوع می باشد. در مورد هيچ كسی نمی توان بر اساس مسئله قوميت و مليت مثلاً در هنگام ارائه خدمات بهداشت و اموراجتماعی تبعيض قائل شد."
ولی در ایران چه در رژیم سابق و چه حالا، ملل غیرفارس افراد درجه دوم محسوب میشدند و می شوند. اختیارات محلی به آنها سپرده نمی شود و اصلا به آنها اعتماد نمی کنند. برابری در یافتن شغل و ارائه مساوی خدمات پزشکی برای افراد متعلق به ملل غیرفارس غیرممکن است. به این سبب می توان گفت ملت تورکمن نیز از راسیسم موجود در ایران رنج میبرد.
در این میان احزاب "مرکزی" با چشم پوشی در مبارزه علیه راسیسم حکومت مرکزی و آپارتاید واقعا موجود اتوریته خویش را در میان ملل غیرفارس از دست داده اند و بیهوده خودشان را احزاب مرکزی قلمداد می کنند، که آنها چیزی جز احزاب و گروههای فارسی بیش نیستند.
حاکمیت که نیز روز به روز از بیداری ملل غیرفارس به هراس افتاده بقول معروف قافیه را تنگ دیده، در سرکوبی مثلا تورکها شعار "ای داد و بیداد که پان ترکیزیم دارد می آید"، "گرگ های خاکستری آذربایجان را فتح کردند"... را براه می اندازد تا ماهیت ننگین خویش را مستتر نماید.
و اما ملت تورکمن بخاطر مبارزه عادلانه و شرافتمندانه اش در راه احقاق حقوق ملی خویش و عدم غارت و چپاول ملل دیگر، عدم ظلم و تعدی بر ملل همسایه اش در فردایی نه چندان دور در دادگاهی که برای احیای عدالت در ایران برپا خواهد شد با پیشانی سفید حضور خواهد یافت و در آن موقع استکه که حال و احوال سردمداران قوم فارس که تاکنون در پشت واژه "ایران و ایرانی" پنهان شده و خود را برتر از دیگران نشان دادند معلوم خواهد شد. بقول شاعر ملی مان مختومقلی:
"قیامت دان بیز سؤز دییدیم بایاقدا غاراو باردیر یرسیز اورلان تایاقدا
ظالیملار حور بولار غالار آیاقدا آغلاما سن غاریپ شیرتک بولارسن."
مفسر
No comments:
Post a Comment