Sunday, October 3, 2010

جنایات زیست محیطی رژیم

آخرین خبر درباره تراژدی خشکاندن دریاچه ها و تالابهای سرزمین تورکمن

از عکس هوایی دائره المعارف "ویکی مپیا" درباره آجی گؤل:
آجی گول: "متاسفانه در حال حاضر این دریاچه خشک شده است و دریاچه ای دیگر مانند آلا و آلماگل نیز در حال خشک شدن میباشند."0

رژیم ج.اسلامی نه تنها منابع طبیعی سرزمین ما را غارت می کند بلکه سعی میکند تا آخرین قطره ثروت های زیرزمینی و روزمینی را به آخر برساند. بدنبال خطر نابودی ماهیان خاویاری دریای خزر، کشورهای اروپایی برای حفظ نسل آبزیان ورود خاویار خزر را ممنوع ساختند. رژیم ج. اسلامی بدون توجه به این اخطارهای بین المللی و سازمان های حفظ محیط زیست همچنان به غارت و نسل کشی ماهیان خاویاری ادامه می دهد و اگر چنانچه احدی از سرزمین تورکمن به این غارتگران بگوید که بالای چشمتان ابروست، جوابش را با گلوله میدهند.
در نتیجه سیاستهای خانمان برافروز کشاورزی رژیم، گرگان و دشت که زمانی بنام "سرزمین طلای سفید" مشهور بود، اینک تولید سالیانه پنبه اش از چندین هزار تن در سال تجاوز نمی کند. سهم غلات (گندم و جو) و حبوبات (دانه های روغنی) نیز رقمی مشابه را نشان می دهد.
بعداز سرکوبی وحشیانه و کشتارهای سال 58، ایادی رژیم مانند مور و ملخ به سرزمین تورکمن آمده، شروع به غارت و چپاول نمودند. یکی از این باندهای چپاول که برادر سیدکاظم بجنوردی بود، در منطقه آلاگؤل چندین هکتار زمین را غصب و به بهانه پرورش ماهی دریاچه ای بنام "آبگشت" را تأسیس نمود. برای زنده نگهداشتن این دریاچه مصنوعی، دریاچه طبیعی "آلاگؤل" را قربانی کردند، به این ترتیب سال به سال ار مقدار آب دریاچه کاسته شد، اکوسیستم محیطی بهم خورد، پرندگان مهاجر رانده شدند و...
هزاران هکتار از اراضی مزروعی سرزمین تورکمن به ایادی رژیم و نوکران محلی آنها "هدیه" داده شد. اینان برای آبیای زمینهایشان آب رودخانه گرگان را به سد "یولما سالیان" (سد وشمگیر) جاری ساخته مسبب خشکیدن رودخانه گرگان شدند. اینک چندین سال استکه این رود از جوش و خروش افتاده است.
عوامل حریص رژیم با ایجاد بندهایی در منطقه اینچه بورون و داشلی بورون و سرازیر کردن آبهای دریاچه ها و تالابهای طبیعی نظیر "آجی گؤل"، "آلماگؤل" آنها می خشکانند. آز و حرص این غارتگران را حد و مرزی نیست، اینک آنها به بهانه ایجاد شهرکهای مرزی، و کنترل بیشتر میان ساکنان دو طرف مرز اقدام به راهسازی بیشتر و مناطق مسکونی برای کوچاندن غیربومیان می کنند. عواملی که بنابه اعتراف مقامات رژیم مسبب خشکیده شدن این ثروتهای طبیعی می باشد.

جعفری نژاد ، معاون محیط زیست و تنوع طبیعی اداره كل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت : یکی از مشکلات جدی برای این تالاب ها ساخت جاده است. هم اکنون در کنار تالاب آلاگل جاده کشی نیمه تمام رها شده که این جاده کشی به بافت زیستی آن آسیب رسانده است. کانال کشی و ساخت سد خاکی در بالادست این تالاب ها مانند آلاگل از دیگر تهدیدات این تالابها و عامل بر هم زننده تعادل طبیعی آنهاست. خشکسالی و استفاده نادرست و بیش از اندازه از آب تالاب ها برای کشاورزی، زهكشی، تغییر كاربری زمین های حاشیه تالاب ها ، از بین بردن پوشش گیاهی و صید ، شكـار و چرای بی رویه، از مهمترین علـل خشک شدن این دریاچه ها می باشد..
ایجاد اینگونه سد ها باعث کاهش آب ورودی به تالاب شده و همین کاهش آب باعث افزایش غلظت آلودگی درآنها شده و به دنبالش موجب از بین رفتن اکوسیستم تالاب و در نتیجه مرگ گیاهان و موجودات اطرافش خواهد شد . "
و از دیگر عواملی خطرزایی که نیز گریبانگیر این تالاب هاست و موجب سرعت بخشیدن به تخریب آنها شده ، کانال کشی و پمپاژ آب از تالاب برای آبیاری مزارع زیتون و همچنین وارد کردن گیاهان زینتی در تالاب آلماگل هستند که موجب بهم خوردن تعادل طبیعی این تالاب ها شده اند .

نگاهی به سابقه این دریاچه ها و تالابهای زیبای سرزمین مان

تالاب آلاگل در شرق جاده آق قلا به اینچه برون واقع گردیده که مساحت آن در زمان پرآبی به 2500 هکتار می رسد . این تالاب همانند تالاب های آجی گل و آلماگل از رودخانه مرزی اترک و زهکشهای طبیعی تامین می شود . محیط های پیرامونی تالاب با پوشش نی و جگن و درختچه های گز پوشیده شده است . بستر قالب دراکثر نقاط پوشیده از پوشش سبز جلبک می باشد . هر ساله در فصل مهاجرت هزاران پرنده به این تالاب و دیگر تالاب های استان می آیند که از انواع قو – فلامینگو – اردک – پرستو – قازها می توان نام برد .
 
انگیزه های جذب گردشگر
این تالاب به دلیل قابلیت و اهمیت بین المللی که دارد از لحاظ اکوسیستم طبیعی و اکوسیستم آبی قابل استفاده برای گردشگران و علاقمندان ورزش های آبی – ماهی گیری و ... می باشد .
 
مجموعه تالاب‌های آق‌قلا و اترك
این مجموعه در قسمت جنوبی رودخانه اترك واقع شده و مشتمل بر تالاب‌ها و مرداب‌های اینچه، آلماگل، آلاگل، اینجه برون، بی‌بی شیروان، آجی‌گل، نمك و دانشمند است كه مجموع مساحت آنها هزارو دویست و پنجاه هكتار تخمین زده می‌شود. برخی از این تالاب‌ها از جمله تالاب‌ آلاگل در فهرست كنواسیون تحقیقات بین‌المللی پرندگان آبزی و مهاجر در سال هزارو سیصدوپنجاه به ثبت رسیده است.فاصله تالاب‌ها از یكدیگر بسیار نزدیك است و آب و هوای محدوده آنها مدیترانه‌ای گرم با تابستان‌های خشك و گرم و زمستان‌های ملایم می‌باشد. سطح آب تالاب‌ها در زمان پرآبی به بیش از دوهزارو پانصد هكتار نیز می‌رسد.

تالاب های بین المللی گلستان در فهرست مونترو قرار گرفت.
مونترو یا فهرست قرمز كنوانسیون رامسر فهرستی از تالاب های ثبت شده در این كنوانسیون است كه به علت ضعف مدیریت آسیب دیده اند یا در معرض خطر قرار گرفته اند.
آلا گل ، آجی گل و آلما گل از نخستین تالاب های ایران است که در سال 1349 در کنواسیون رامسر به عنوان تالاب بین المللی ثبت شد. خشکسالی و استفاده نادرست و بیش از اندازه از آب تالاب ها برای کشاورزی ، زهكشی ، تغییر كاربری زمین های حاشیه تالاب ها ، از بین بردن پوشش گیاهی و صید ، شكـار و چرای بی رویه، از مهمترین علـل ثبت تالاب هـای بین المللـی گلستـان در فهرست مونتروست
در حالی که به اعتقاد کارشناسان این تالاب ها زمانی به علت طبیعی بودن ، عمق مناسب و کیفیت آب ، از دیگر تالاب های ایران متمایز شده بود اکنون به علت از دست دادن همین امتیازات در معرض خطر قرار دارند .

No comments:

Post a Comment