Friday, October 22, 2010

بیزینگ سایلان حابارلاریمیز

درخشش دو کودک تورکمن در جشنواره بین المللی نقاشی
دو عضو تورکمن کانون پرورش فکری گلستان در مسابقه بین المللی نقاشی «لویی فرانسوا و تیان جین» برگزیده شدند
به گزارش مهر، گلسا پناهی 12 ساله از مرکز فرهنگی هنری بندر ترکمن در فراخوان لویی فرانسوا 2010 موفق به دریافت دیپلم افتخار و جایزه این فراخوان شد. نقاشی گلسا پناهی اثر برگزیده از بین 20 اثر ارسالی از کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان استان گلستان و یکی از 2 اثر برگزیده ایرانی در مسابقه لوئی فرانسواست.
همچنین ثریا کلته 7 ساله از مرکز فرهنگی هنری گمیشان نیز موفق شد گواهی شرکت در پنجمین مسابقه بین المللی نقاشی تیان جین سال 2009 را دریافت کند.
ثریا کلته نیز یکی از 30 عضو مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان در سطح کشور است که این گواهی را از آن خود کرده است. گفتني است بیش از 50 هزار کودک و نوجوان گلستان تحت پوشش 12 کانون پرورش فکری مشغول فعالیت هستند (منبع: سایت اولکامیز- آق قالا)0
-------------------------------
قائم مقام ستاد مدیریت بحران کشور گفت: استان گلستان در بحث حوادث در زمینه سیل اول است و بعد از آن بلایای زلزله و آتش سوزی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، رحمت الله شیشه گر ظهر دوشنبه در همایش مخاطرات زمین شناسی در گرگان افزود: تلفات جانی کشور براثر بروز حوادث و بلایای غیرمترقبه زیاد است، بطوری که 10 درصد از این تلفات تنها مربوط به زلزله است.
-------------------------------
اين هفته نشريه سلیم پيامي از يك آق قلايي چاپ كرده است :
من ساكن محله حكيم آباد آق قلا هستم , در محله ما كوچه ها تابلو ندارد و آسفالت هم نيست . پس از بارندگي مانند يك باتلاق
مي شود.از شهرداري آق قلا تقاضا دارم به اين موضوع رسيدگي كند. بدراق نژاد
------------------------------------------------------------------------------------
آنه حاجی طبری نیا ــ دبیر (باز)نشسته آموزش و پرورش-26 مهر1389
 شرارت های جوانان در بندرترکمن و راه حل آن
مدتی است که شهر بندرترکمن ناآرام شده است. گروهی بنام جوانان بیکار موتورسوار و ماجراجو هرروز حادثه آفریدند. آنها با همراه داشتن سلاح سرد از زور گفتن به مردم و نوامیس مردم هیچ ابایی نداشتند.
اوضاع روز به روز بدتر شد و قتل و جنایت مشکل روز گشت. هرچند روزی یک بار خبر قتل بگوش میرسید. مردم امنیت مالی و جانی خود را در خطر دیدند و به وحشت افتادند. کار به جایی رسید که مسئولان شهر احساس خطر کردند و بفکر چاره جویی افتادند. تنها راه حل را در آن دیدند که موتورسواران را دستگیر کنند. موتورهایشان را به پارکینگ فرستادند و خودشان را بعنوان مخل نظم عمومی به دادگاه فرستادند.
آیا نیروی قهریه تنها راه حل این مشکل است؟
اصل قضیه در این است که ضعف اقتصادی در منطقه بیداد می کند، زمین های کشاورزی شوره زار است، دریا خالی شده، صنایع دستی کمکی به اقتصاد خانواده نمی کند و کارخانجات شهر هم یکی پس از دیگری تعطیل شده اند، بطوریکه هیچگونه فرصت شغلی و کسب درآمد برای جوانان باقی نمانده است. کمتر خانواده ای را میتوان یافت که چند جوان بیکار در آن نباشد. بیشتر جوانان منطقه، از تحصیل کرده تا دیگر اقشار، بیکار و سربار خانواده هستند و خانواده ها هم به علت ضعف اقتصادی و عدم بضاعت مالی توان برآورد نیازهای آنان را ندارند. در نتیجه جوان بیکار از صبح تا پاسی از شب سوار بر موتور و سرگردان است و در این میان با انواع کارهای خلاف برخورد می کند و ناخودآگاه تدریجا به خلاف کشیده می شود.مسئولان محترم استانی و شهری(!) برای حل معضل موتورسواری و ریشه کن کردن پدیده حمل سلاح سرد و آدم کشی باید فکر اساسی کرد. باید بفکر اشتغال این نیروی جوان و خلاق بود. باید آنها را به آینده امیدوار ساخت. فکر نکنیم که برای همیشه می توان آنها را با رعب و وحشت آرام کرد. باید کاری کنیم که روزنه های امید به آینده در آنها باز شود. منبع: نشریه صحرا ـ شماره 351
------------------------------------------
نقدی بر دیدگاهها
سخني فراتر از نگاه-- آلتاي گ.
اخبار مربوط به اعلام انتشار کتابچه ای با محتواي 3500 نام ترکمنی از طرف حكومت جمهوري اسلامي ايران، در بين برخي از روشنفكران تركمن به بحثهايي دامن زد كه عمدتا ناشي از غالبيت احساسات و غلظت گرايشهاي سياسي بر منطق و واقعيتها ميباشند.بدون ارزيابي و تحليل از علتهاي عيني و ذهني رويكردها و گزينه هاي سياسي حكومت جمهوري اسلامي ايران و بدون شناخت از محتواي واقعي آن، نميتوان از حمايت و استقبال و يا مردود انگاشتن چنين سياستهايي سخن راند. آقاي يوسف كر در مصاحبة خود با “راديو تركمن سسي” از جايگاه ” نماينده و سخنگوي” جامعة تركمنها!!!، اظهار نظر ميكند و ميگويد؛
” تركمنها آنرا به فال نيك ميگيرند و از اين تصميم با آغوش باز استقبال بعمل ميآورند”
و در مقابل، آقاي احمد مرادي چنين اشاره و تأكيد ميكند كه؛” … این رژیم به بسیاری از اصول قانون اساسی کشور اعتقادی نداشته و اشاره آن به برخی از این اصول، صرفا شکلی تبلیغی و پوپولیستی داشته و دارد.”
اولاً: آقاي يوسف كر براساس كدام حقوق سياسي به نمايندگي از طرف تركمنهاي ايران مدعي ميشوند كه ” تركمنها آنرا به فال نيك ميگيرند و از اين تصميم با آغوش باز استقبال بعمل ميآورند” براساس كدام معياري ميتوان نظر شخصي و منحصر بفرد وي را برابر با نظر جامعة تركمنهاي ايران قلمدادكرد؟
کل مقاله: در وبلاگ "گفتمان ترکمن
----------------------------------------
براساس جدول رده بندی گزارشگران بدون مرز، ایران در میان ده کشوری است که آزادی مطبوعات در این کشورها در وضعیت وخیم قرار دارد. جدول رده بندی ۱۷۸ کشور جهان را در برمی‌گیرد که در آن جمهوری اسلامی در رده ۱۷۵ جای گرفته است. کره شمالی، ترکمنستان و اریتره بعد از ایران، آخرین کشورهای سیاه این جدول هستند. فنلاند، ایسلند، نروژ، هلند، سوئد و سوئیس در راس جدول قرار دارند.
-----------------------------------------------------------
معرفی سایت جدید: ترکمن های "ترکمن ده" (همه سین)0
www.hamesin.com
------------------------------------------------
Bildirişler
Täzegül ejäniň ýatlamasy
Gadyrly uýalar, Gadyrdan dostlar,
Geliň, November aýynyň onüjüne (13.11.2010, şenbe güni) Dr. Hudaýnazar Seýdiniň maşgalasy, merhum Täzegül enä jennetden jaý diläp, ruhuny şatlandyryp, hatyralarymyzy ýatlarda berkitmek üçin aý sadakasynda bir ýere toplanyp, bile bolaýlyň!
Gelmeli ýeri: Bürgerzentrum Ehrenfeld , Venloer Str. 429, 50825 Köln
Zamany: 16:30 - 22:00
Türkmen Kultur Ojagy- Köln 20.10.2010
---------------------------------------
Çakylyk
Hormatly Ildeşler! Kölniň Türkmen Kultur Ojagy November aýynyň 6-synda ikinji umumy oturyşlygyny geçirýär. Her bir Türkmeniň şu oturyşlyga goşulmasy biziň isleg hem ýürek arzuwmyzdyr. Öňki oturyşlykda karara gelişine görä aşakdaky mazmunlar orta alynyp maslahatdan geçiriljekdir
Türkmen Kultur Ojagy - Köln

حابارچی

No comments:

Post a Comment